fbpx

Můžete využívat desítky různorodých postupů. Možná vám v něm ale chybí systém!

Problém – překážka

Obecně platí, že v každé dílčí aktivitě, kterou v onlinu realizujete, byste měli mít jasně definované kroky a vědět, čeho v ní chcete dosáhnout. Když toto všechno děláte a funguje je to, je to skvělé. Pravda ovšem je, že většina firem se spíše topí v online chaosu.

V online prodejních aktivitách můžete využívat desítky různorodých postupů, a přesto vaše podnikání nebude přinášet správný efekt. Proč? Možná vám v něm chybí systém.
Ať už jste jednotlivec, malá či střední firma, prodáváte výrobek nebo službu, patrně slýcháváte, že máte tvořit obsah, propagovat, využívat sociální sítě, affiliate programy, budovat brand i vztahy se zákazníky, automatizovat prodej apod. (Obvykle chudák ten, který to ve firmě dostane všechno na starost.)
Když toto všechno děláte a funguje je to, je to skvělé. Pravda ovšem je, že většina firem se spíše topí v online chaosu.

Přitom si stačí uvědomit, že:
všechny online aktivity můžete sloučit do logických celků a tím zpřehlednit jejich užívání,
nemusíte realizovat vše najednou, ale jen to, co je pro váš byznys důležité právě TEĎ,
dílčí kroky musíte sladit a vědět, CO, KDY a hlavně PROČ použít.
V online marketingu a prodeji působím už mnoho let a díky nesčetným konzultacím, dotazům a školením vím, že většinu z vás právě tohle trápí. Proto jsem online prodejní aktivity roztřídil do několika oblastí a propojil je s obchodními fázemi, které je potřeba brát v marketingu v úvahu a respektovat je. A tak vznikl Two by Four systém. Krok po kroku vám pomůže ujasnit si, s jakým cílem prodejní aktivity realizujete a jak je poskládat do funkčního celku, který vydělává.

Obecně platí, že v každé dílčí aktivitě, kterou v onlinu realizujete, byste měli mít jasně definované kroky a vědět, čeho v ní chcete dosáhnout.
Dejme si konkrétní příklad na profesní síti LinkedIn. Právě ona vám může skvěle posloužit jako výkladní skříň vaší práce a vašich produktů. Je to ideální nástroj pro správu vašich kontaktů a budování profesní komunity. Chápu, že v začátcích publikum hráběmi sbírat nebudete, nicméně mít profesionálně optimalizovaný profil je prvním krokem. Následuje budování komunity a tvorba obsahu. Zveřejňujte vlastní příspěvky, své portfolio nebo jiné relevantní novinky. Komentujte, diskutujte, buďte aktivní. Díky tomu si udržíte kvalitní profesní síť a můžete oslovit další profesionály, které dosud v kontaktech nemáte. Dalším krokem je identifikace obchodních příležitostí a samotná obchodní část. Právě v této fázi máte příležitost sklidit ovoce své kontinuální práce a PRODÁVAT.

Na příkladu LinkedIn je patrná provázanost všech pěti kroků. Pokud některou část ošidíte, na výsledku to bude znát.
Stejně funguje i celý online prodej. Je potřeba vnímat, resp. znát provázanost jednotlivých aktivit a nástrojů, chápat jejich smysl a význam, a sladit kroky v rámci celé online komunikace. Na začátku je tedy nutné umět si vybrat, jaké aktivity se hodí právě pro váš byznys a pro vaši cílovou skupinu a soustředit se pouze na ně. Příliš mnoho nástrojů a aktivit vás zahltí a zbytečně tříštíte síly. Také si uvědomte, v jaké fázi prodeje se zrovna nacházíte. Chcete návštěvnost, budovat vztah se zákazníky, konverze nebo se soustředíte na péči a ambasadorování? Two by Four systém vás krok po kroku provede jednotlivými fázemi obchodu a nabídne vám možnosti komunikace tak, abyste pochopili jednotlivé kroky a jejich návaznost.

Díky Two by Four pochopíte, jak významnou roli hraje v dnešním online prodeji tvorba vlastního obsahu. V každé fázi hraje trochu jinou roli, ale dokáže vás odlišit od konkurence, seznámí zákazníky s vaší prací a produkty, umí zajistit dlouhodobý vztah, který se vyplatí. Naučí vás přemýšlet nad tím, jaké možnosti při jeho zveřejňování máte, koho a jak oslovíte, proč je jeho relevance tak důležitá. A samozřejmě, jak jen provázat s ostatními prodejními aktivitami. Prostě vnesete do svého online prodeje systém, který dokážete zautomatizovat. Jdete do toho?
Váš David Rewenda

David Rewenda

Tags

dejonlinusystem, online prodej, Two by Four System


Může se vám také líbit

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Chcete probrat váš online marketing & prodej? >> sjednejte si se mnou online schůzku

Success message!
Warning message!
Error message!